top of page
Yazarın fotoğrafıTuğrul Başbilir

18 Eylül 2024 Balık Burcunda Parçalı Ay Tutulması: Hokus Pokus

Ay Tutulmaları güçlü bir dolunay olduğu için değerlendirme, görünürlük, bitirme, tamamlama fırsatları da içerir. Kuzey Ay Düğümü yönünde olması da gitmemiz ve geliştirmemiz gereken rotaya doğru vurgu yapıyor. Hayatımızda sonlandırmayı istediğimiz sıkıntılı şeylere dair belki de gün doğacak ve büyük bir çözülme sağlanacak. Manevi dünyanın izlerini içinde taşıyan bu göksel hizalanma hak edenler için çok şifalı, akıcı ve dönüştürücü olacaktır. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)


Ancak dikkat, abartıya kapılma tehlikesi var! 12 Eylül 2024’te Güneş-Jüpiter karesi mantığın rehberliğinden sapmamak ve dürtülerimize yenilmeme konusunda uyarı yapmakta. Düşüncesizce alınan riskler beklenmedik sonuçlarla yüzleşmemize neden olabilir. Dikkatli ve temkinli adımlar atmalıyız.

Haftanın en parlak yıldızı ise 15 Eylül 2024’te kesinleşecek olan Venüs-Jüpiter üçgeni. Aşk, iyileşme ve bereketin en güzel birleşimiyle dolu bu açı uzun süredir zorlanan ilişkilerde canlanmayı getirebilir. Kalbi boş olanlar için yeni bir aşk kapıda olabilir… Aynı zamanda bu enerji finansal anlamda da bereketin kapılarını aralıyor. Güzel bir hafta olsun!



 



 

9 Eylül 2024’te Merkür Başak Burcuna geçiş yapacak. Merkür yüceldiği burca geçerken daha analitik, detay odaklı ve aklı selim bir forma geçiyor. Daha sağduyulu, mantıklı ve fayda odaklı düşünebiliriz. Konsantrasyon, bir işi en mükemmel hale getirmek adına ideal zamanlardır. Merkür Başak evrelerinde sorunlar daha rahat tespit edilip çözülebilir, verimsiz bir sistemi verimli hale getirmek daha kolaydır.

Sadece aşırı detaylarda boğulma bazen de aşırı yüksek standartlar sebebiyle memnuniyetsizlik, tatmin eksikliği ve yıkıcı eleştirel tavra dikkat. Bazen bir kusur o şeyi daha eşsiz ve güzel kılabilir. En mükemmele ulaşmak uğruna gerçekten güzel olan şeyleri hor görmemeliyiz. Merkür bu burçta 26 Eylül 2024’e kadar kalacak.

Haftanın önemli açılarını incelediğimizde Güneş-Jüpiter karesi abartıya karşı bizi uyarmakla birlikte Merkür-Mars olumlu açısı ise dengeli, mantıklı eylem planlarının başarıya dönüşeceği konusunda vurgu yapmakta.


12 Eylül 2024’te Merkür-Mars altmışlığı kesinleşecek. Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili.


12 Eylül 2024’te Güneş-Jüpiter karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. +-5 gün etkili.

Ve gelelim haftanın en güzel açı kalıbına. Venüs’ün Terazi burcundaki yolculuğuna büyük iyicil Jüpiter de eşlik ederek bu hafta ilişkiler konusunda yenilenme, güzel sürprizler ve keyif duygusunu beraberinde getiriyor. Bir süredir hallaç pamuğu gibi olan ilişkilerin toparlanması adına iyi bir fırsat.


15 Eylül 2024’te Venüs-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Ayın en güzel açı kalıplarından biri. İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Kalbi boş olanlar için yeni bir aşk söz konusu olabilir. Haritanızda açı uygun yerlere denk geliyorsa iyileşme ve şifa tesiri de söz konusudur. Açı kalıbı +-5 gün etkili.


Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.


Pazartesi – 09.09.2024: Herkese iyi haftalar! Saat 09:49’da Merkür Başak Burcuna geçiş yapacak. Merkür yüceldiği burca geçerken daha analitik, detay odaklı ve aklı selim bir forma geçiyor. Daha sağduyulu, mantıklı ve fayda odaklı düşünebiliriz. Konsantrasyon, bir işi en mükemmel hale getirmek adına ideal zamanlardır. Sadece aşırı detaylarda boğulma bazen de aşırı yüksek standartlar sebebiyle memnuniyetsizlik, tatmin eksikliği ve yıkıcı eleştirel tavra dikkat. Merkür bu burçta 26 Eylül 2024’e kadar kalacak. Saat 12:58-16:58 arasında dikkat zira Ay-Uranüs karşıtı kesinleşiyor, önemli işlerimizi bu zaman aralığına denk getirmemekte fayda var. Günün en verimli zamanları ise Ay-Neptün üçgeni ve Ay-Plüton altmışlığının etkin olduğu 17:06-20:12 arası. Bu aralık hem önemli işlerimiz hem de ruhsal pratikler ve şifa çalışmaları için son derece uygun. Ay saat 20:13-20:26 arasında kısa bir süre boşlukta kaldıktan sonra Yay burcuna geçiş yapacak. Geçişten sonra 23:49’a yani neredeyse gün sonuna kadar Ay-Merkür karesi etkin olduğu için kritik konuşma ve yazışmaları bu zaman dilimine denk getirmenizi önermem, yatın uyuyun. :) Kafa karıştıran zor konuları da gece saatlerine kaldıysa bir sonraki gün sakin kafayla ele almak en iyisi. Günün Sabian sembolü “İki heyecanlı kız ruh çağırmak için deney yapıyor.” Bu sembol bilinen materyal gerçekliğin ötesine geçmekle ilgilidir. Bir nevi kişi Matrix’ten çıkıp gerçek dünyayı bulma arzusu taşır. Varoluşu, tüm ruhsal akımları ve hatta insanlığı sorgulamak da bu sürecin bir parçasıdır. Ancak bu sorgulamanın cevapları hemen gelmeyecek onları bulmak zaman alacaktır, bu durum da bir miktar huzursuzluk yaratabilir. Ay Fazı: Hilal.


Salı – 10.09.2024: Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor. Sabah 09:36’da Ay, transit Ay düğümleriyle olumlu görünüme geçecek. Günün ilk yarısı her türlü önemli işi halletmek ve ruhsal çalışmalar adına çok uygun durumda. Akşam saatleri yaklaşırken saat 17:44’te Ay-Juno altmışlığı devrede. Özellikle 15:44-19:44 arası ilişkilerle alakalı konuları masaya yatırmak, sorunları çözmek ve orta yolu bulmak adına destekleyici. Juno açı kalıpları sadece gönül ilişkileri değil kadınlar arasındaki sorunların da çözümü adına pozitiftir. Günün Sabian sembolü “Bir yüzme yarışı büyük bir kalabalık önünde tamamlanıyor.” Bu sembol kalabalığın güçlendiren ve motive edici gücüyle ilgilidir. Rekabet doğru anlarda faydalı ve en önemlisi başarıyı tetikleyicidir. Bireysel başarılar kolektif başarılara dönüşebilir. Ay Fazı: Hilal.


Çarşamba – 11.09.2024: Gergin tesirlerin baskın olduğu bir gündeyiz. Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 01:47’de Venüs ile altmışlık olumlu açı yaparak günü başlatsa da günün geri kalanında sert açılar oldukça baskın durumda. Bugün gaza gelip hiçbir şey yapmamak, çok ölçülü ve temkinli olmak ve bir şey olmuyorsa da tutturmamakta fayda var. Zira Ay sırasıyla saat 03:01’de Satürn ile kare, 09:05’te Güneş ile kare ve saat 11:06’da Jüpiter ile karşıt sert açı yapacak. Gerek insan ilişkileri gerek kariyer ve finans konularında hiçbir risk almamalı ve sınırları bilmeliyiz. Önemli işlerinizi en erken 13:06 ve sonrasına almanızı öneririm. Saat 14:54-16:54 arasında Ay-Chiron üçgeni etkin. Bu aralık ruhsal pratikler, şifa çalışmaları ve tedaviler için uygundur. Günün geri kalanında Ay olaysız yolculuğuna devam edecek. Günün Sabian sembolü “Bir grup yerleşimci yolculuğa eski araçlarla başlıyor.” Bu sembol yetersiz kaynaklara rağmen başarıya ulaşmayı temsil eder. Hayatın zorluklarını yenmenin getirdiği motivasyonu çok güçlendirici bir duygudur. İnançla bir girişime adım atıldığı anda başarı gelecektir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.


Perşembe – 12.09.2024: Ay Yay burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 03:20’de Neptün ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 03:20-05:38 arasında boşlukta kaldıktan sonra Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Uyku süresinin çoğunda Neptün karesi ve boşluk tesiri olduğu için uykuya dalmakta zorluk ve tuhaf rüyalar görülebilir; bunlardan anlam çıkarmaya gerek yok zira Neptün kareli rüyalar bir haber veya ilham vermez, zihinsel karmaşayı yansıtırlar. Saat 06:41’de haftanın olumlu açı kalıplarından Merkür-Mars altmışlığı kesinleşiyor. Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Üzerine tam zıt etkide haftanın en zorlu açı kalıbı Güneş-Jüpiter karesi de devrede. Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. +-5 gün etkili. Burada seçim yapmak çok önemli. Hangi açıyı çalıştıracağız? Ayakları yere basan Merkür-Mars altmışlığı mı yoksa bizi uçlara savuran Güneş-Jüpiter karesi mi? Günü en verimli zamanları Ay-Merkür üçgeninin etkin olduğu 14:25-16:35 arası, önemli işlerinizi bu aralığa denk getirebilirsiniz. Günün Sabian sembolü “İki kız takımı basketbol müsabakasına katılıyor.” Bu sembol fiziksel bedeni sağlıklı ve güçlü hale getirmenin önemine vurgu yapar. Ancak kişi kendiyle yüzleşmeyi reddetmemeli, başarısızlık korkusuna odaklanmak yerine farklı yollar seçmelidir. Ay Fazı: İlk Dördün.


Cuma – 13.09.2024: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor, günü güçlü ve olumlu tesirlerle açıyoruz. Saat 07:52-11:52 arasında Ay-Satürn altmışlığı etkin olduğu için resmi işlemler, kariyer ve finans konularını özellikle bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Saat 12:30-16:30 arasında duygusal konulara dikkat, Ay-Venüs karesi kesinleşecek. Bu evrede kördüğüm konuları çok eşelememek, aşırı alınganlık ve tripten kaçınmakta fayda var. Ve gelelim günün en güzel anlarına… Saat 18:00-22:00 arasında Ay-Güneş üçgeni etkin ve İlk Dördün Ay fazının en verimli zamanlarındayız. Her türlü önemli görüşme ve konuşma için bu açı idealdir. Gerek insan gerek gönül ilişkilerinde sorunlar daha rahat çözülebilir. Ayrıca görünür olmak, etki bırakmak ve destek almak adına da güzel bir tesirdir. Saat 22:01 itibariyle Ay-Chiron karesi gün bitimine kadar dil yaraları konusunda bizi uyarıyor. Günün Sabian sembolü “Mücevherle süslü kraliyet arması bir müzede sergilendi.” Bu sembol sınıf ayrımın getireceği iletişim problemlerine karşı bizi uyarır. İnsanları giyim, meslek, konuşma veya memleketine bağlı yargılamak büyük bir hatadır. Bu detaylara gereksiz takılmak asıl sorun ve düşmanı görmeyi engelleyebilir. Ay Fazı: İlk Dördün.


Cumartesi – 14.09.2024: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en güzel günlerinden birindeyiz. Ay Oğlak burcunda saat 06:03’te Ay-Uranüs üçgeninin dinamik ve keyifli etkisiyle günü açıyoruz. Saat 06:39-10:34 arası Ay-Neptün altmışlığı etkin olduğu için bu aralık her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için idealdir. Ay saat 10:34’te Plüton ile kavuşum açısı yaparak boşluğa giriyor ve saat 10:35-1=.54 arasında boşlukta kaldıktan sonra Kova burcuna geçiş yapacak. Günün geri kalanında sakin ve keyifli bir akış var. Özellikle 20:14 itibariyle Ay, transit At düğümleriyle olumlu görünüme geçeceği için akşam ve gece saatleri son derece güzel bir etkiye sahip. Kolektif aktiviteler, düğünler, organizasyonlar ve duygusal ilişkiler için besleyici tesirler söz konusu. Ayrıca bu aralık ruhsal pratikler için de değerlendirilebilir. Günün Sabian sembolü “Aslan terbiyecisi korkusuzca sirk alanına koşuyor.” Kişi hayatla yüzleşmeye ve gücünü test etmeye hazır olmalıdır. Bu vesileyle bireysel inancı tazelenecek, cesaret ile ustalığı birleştirecektir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.


Pazar – 15.09.2024: Gelelim haftanın en güzel gününe… Bugün duygusal enerji çok yüksek ve olumlu durumda. Ay Kova burcunda ve saat 08:06’da Ay-Juno üçgeniyle günü açıyoruz. Bu açı kalıbı ilişkileri dengelemek adına olumludur. Ancak en önemlisi saat 08:14’te haftanın hatta ayın tartışmasız en güzel açı kalıbı olan Venüs-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. İki iyicilin beraberliği tesir ettiği alanlarda iyileşme ve canlanma sağlayabilir. Özellikle yatırım, alım satım gibi işlemler için çok uygun bir zamandır. Duygusal konularda sorunların çözülmesi, iyi giden bir sürecin çiçeklenmesi gündeme gelebilir. Kalbi boş olanlar için yeni bir aşk söz konusu olabilir. Haritanızda açı uygun yerlere denk geliyorsa iyileşme ve şifa tesiri de söz konusudur. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bu güzel gün içerisinde Ay akşam saatleri itibariyle saat 19:04-00:08 arasında yani çok uzun bir süre Venüs ve Jüpiter ile olumlu görünüme geçerek sabah kesinleşmiş olan Venüs-Jüpiter üçgeninin iyicil tesirini daha da yükseltecek. Açıkçası bugün “Seviyorsan konuş bence” derim. :) İnsan ve gönül ilişkileri adına gerçekten tesirler çok güzel. Küslük varsa bitirmenin tam zamanı. Günün Sabian sembolü “Çocuklar için bir kitapta Küçük Mary ve kuzusunun bir fotoğrafı var.” Bu sembol sosyal baskıların dize getiremediği saflık ve kişisel iradeyi temsil eder. Canlı ve sade bir ruh eşsiz bir ışıltıya sahiptir; doğru anda hayal gücü emsalsiz bir şekilde ortaya çıkar. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,


 



 

Kommentare


bottom of page