top of page
Yazarın fotoğrafıTuğrul Başbilir

26 Ağustos – 1 Eylül 2024 Haftası Astroloji Yorumları: Bye Bye Merkür Retro

Bu güzel haberi verme vakti geldi. Son yılların en yorucu, en yoğun ve olaylı geçen Merkür retrosu sonunda bitiyor. Herkese geçmiş olsun! Bu seferki gerçekten çok yorucuydu, ondan Bye Bye diyerek uğurluyoruz, bir süre kendisini görmeyelim. :) Bu hafta Merkür 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında durağan konumda kaldıktan sonra ileri hareketine başlayacak. Düşünce, iletişim ve eylem akışlarımız hızlanmaya, kaostan arınmaya başlayacak. Ayrıca 29 Ağustos 2024 itibariyle Venüs de yönettiği Terazi burcuna geçerken ilişkilere denge ve düzen getirmeye başlayacak. Bu haftanın diğer bir özelliği Venüs’ün açıları. Venüs bu hafta Uranüs ve Plüton ile üçgen olumlu, Neptün ile karşıt açı gerçekleştirecek. Yani adeta Brezilya dizisi gibi bir hafta bizleri bekler. Kimi ilişkilerde sevinç gözyaşları, kavuşmalar mutlu sonlar; kimi ilişkilerde de tam tersi sarsıcı bitişler ve hüzünler göreceğiz. Venüs Terazi adalet Terazisi belirleyecek… Gerçek aşk kazanıyor, gerçek olmayan ise Neptün’ün sisleri içerisinde ortadan kayboluyor… Güzel bir hafta olsun.



 



 

28-30 Ağustos 2024 arasında durağan konumda kalacak olan Merkür, 30 Ağustos 2024 saat 00:14 itibariyle ileri hareketine başlayacak. Merkür’ün tam kendine gelmesi Eylül ortasını bulur ancak her geçen gün retro olmasından iyidir. :) Sadece 28-30 Ağustos 2024’te Merkür durağan konumdayken söylediklerimize, aldığımız kararlara aslında her hareketimize çok dikkat etmeliyiz zira Merkür durağan konum Merkür retrosunun aksine zamanı mühürler ve kalıcı tesirler oluşturur.

30 Ağustos 2024 itibariyle Merkür’ün ileri harekete geçişiyle iletişim, düşünce akışı ve eylem düzleminde karmaşa yavaş yavaş son bulacak. Geçmiş odağından çıkarak ileriye bakmaya başlayacağız. Yaz boyunca biriktirip planladıklarımızı artık somut hale getirme ve kendimizi en iyi versiyonumuzla ortaya koyma zamanı geldi. Özellikle bir sonraki hafta Başak burcunda yeniay etkisiyle daha da güçlü hissedeceğiz. Takvime son kez bir göz atalım:


Merkür Retro Takvimi:28 Ağustos 2024 00:13 – 30 Ağustos 2024 00:13 Merkür Durağan konumda (21° Aslan)30 Ağustos 2024 00:14 Merkür İleri harekette (21° Aslan)

Bu hafta ilişkiler konusunda da Merkür retrosunun bitişiyle giderek tesirini daha da hissedeceğimiz dengeleyici bir transit geliyor. 29 Ağustos 2024’te Venüs Terazi burcuna geçiş yapacak. Bu transit esasen bir sonraki ayın konusu. Bu transitin iyicil tesirlerini Merkür gölge etkileri kalktıktan sonra daha net hissedebileceğiz. Öncelikle Venüs bu burçta yönetici ve kuvvetli durumdadır. Estetik, güzellik, kişisel bakım, çevreyi güzelleştirme sembolüdür. İkili ilişkilerde sertlik, gerilim, iniş çıkışlar pek hoş karşılanmaz, atar gider nispet ve agresyon ters teper. İnsanların içindeki huzur ve uyum ihtiyacı daha baskın bir şekilde ortaya çıkar. Venüs Terazi dönemleri ilişkilerdeki sorunları çözmek adına ideal zamanlardır. Kişisel bakım, estetik, imaj değişikliği gibi konular için de çok ideal bir transittir.

Venüs Terazi uyum ve barış demektir, ancak unutmamak lazım ki uyumlu olmak demek her şeyi sineye çekmek demek değildir. Venüs Terazi transitinin gölgesi de sürekli kötü polis olmaktan korkmak, huzursuzluk çıkacak korkusu ile her şeye uyumlanmak, kişinin o şekilde düşünmese dahi sırf ağzının tadı kaçmasın diye onaylamadığı bir görüşü kabul edip susması gibi yan etkiler de görülebilir. Bu tür bastırılmış davranışlardan sonradan daha yoğun patlayabilir veya ileride daha sıkıntı yaratacak olaylar zincirlerini oluşturabilir. Bu yüzden uyumlu olalım derken dilsiz olmaktan kaçınmak önemlidir. Zira Terazi burcu uyum ve barış anlamına gelse de en çok “denge” demektir. Venüs bu burçta 23 Eylül 2024’e kadar kalacak.


27 Ağustos 2024’te Venüs-Uranüs Üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor yaşanmışlıklardan sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Aşk ve duygularda beklenmedik güzel gelişmeler, ilham ve estetik duygusu canlanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.


28 Ağustos 2024’te Venüs-Neptün Karşıtı kesinleşecek. Bu açı özellikle düş kırıklıkları ve beklentilerin karşılanmaması ile ilgilidir. İlişkiler konusunda ani ve net kararlar vermemekte fayda vardır. Aşırı ve temeli olmayan beklentiler düş kırıklığı ile sonuçlanabileceği için gerçekçi olmak önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.


29 Ağustos 2024’te Venüs-Plüton Üçgeni kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Yeni aşklar doğabilir, var olan ilişkilerde alevlenme ve güçlenme görülebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.


Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.


Pazartesi – 26.08.2024: Herkese iyi haftalar! Ay saat 01:15’te Uranüs ile kavuşumda akabinde saat 04:40’ta Neptün ile altmışlık açı yaparak boşluğa girecek. Çok ilginç ve anlam taşıyan rüyalar görebilirsiniz. Sadece malum olmak değil rüyadaki olay ve kişilerin neleri sembolize ettiğini, iç dünyanızdaki anlamlarını düşünmek de önemli açılımlar sağlayabilir. Ay saat 04:40-06:03 arasında boşlukta kaldıktan sonra İkizler burcuna geçiş yapacak. Saat 06:16’da Ay-Plüton üçgeninin enerjisiyle güne başlıyoruz. Saat 12:25’te Ay-Güneş karesi kesinleşirken Son Dördün fazına geçeceğiz. Merkür retrosunun son demlerine girmişken duygu ve mantık arasında şiddetli ancak bizi sonuca götürecek iç çatışmalar yaşayabiliriz. Akşam saatlerinde keyifli bir akış devreye giriyor, saat 20:24’te Venüs-Pallas altmışlığı devrede ve ilişkiler konusunda uzlaşmacı, ayrıca da rahatlatıcı bir tesir oluşturacak. Günün Sabian sembolü “İrlandalı adam ağacın altında perileri hayal ediyor.” Bu sembol hayat gücünün eşsizliği ve meyvelerinin güzelliğini bize hatırlatır. Kişi bilinçdışından gelen çağrıya kulak vermelidir. Ancak bu esnada tabii ki fantezi dünyasında kaybolmamalı ve gerçeklerden kaçmamalıdır. Ay Fazı: Son Dördün.


Salı – 27.08.2024: Haftanın en olumlu açı kalıbı Venüs-Uranüs üçgeni saat 10:23’te kesinleşecek. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor yaşanmışlıklardan sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Aşk ve duygularda beklenmedik güzel gelişmeler, ilham ve estetik duygusu canlanabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Sadece saat 12:01-14:01 arasına dikkat, zira Ay-Satürn karesi devrede önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirmemekte fayda var. Günün en keyifli ve olumlu zamanları Ay-Merkür altmışlığının etkin olacağı saat 18:17-22:17 arası. Her türlü önemli görüşme, başvuru ve imza gibi konuları bu aralığa denk getirebilirsiniz. Saat 22:10-00:10 arasında da Ay-Chiron altmışlığı etkin, her türlü ruhsal pratik ve şifa çalışması için bu aralık çok uygun. Günün Sabian sembolü “Heyecanlı çocuklar şatafatlı bir atlı karıncaya biniyor.” Bu sembol hayata korkusuz bir şekilde balıklama atlama isteğini yansıtır. Zira buna niyetlenen kişinin içerisinde hayattan keyif almaya dair bir açlık bulunmaktadır. Ancak bazen bir deneyimin sonsuz ve boşuna tekrarı gündeme gelebilir, bunu fark etmek de önemlidir. Ay Fazı: Son Dördün.


Çarşamba – 28.08.2024: Saat 00:23’te Merkür durağan konuma geçiyor. Sıkalım dişimizi son 2 gün, son yılların en olaylı Merkür retrosundan kurtulmak üzereyiz. :) Sadece 28-30 Ağustos 2024’te Merkür durağan konumdayken söylediklerimize, aldığımız kararlara aslında her hareketimize çok dikkat etmeliyiz zira Merkür durağan konum Merkür retrosunun aksine zamanı mühürler ve kalıcı tesirler oluşturur. Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor, günün ilk yarısı gerilimli durumda. Dediğim gibi Merkür de durağan ağzımızdan çıkanlara çok dikkat etmeliyiz. Özellikle saat 06:50-12:14 arasına çok dikkat zira Ay sırasıyla Venüs ve Neptün ile kare sert açılar yaparak boşluğa girecek. Hassas dengeleri ve kritik duygusal meseleleri çok dikkatle ele almak lazım. Ay saat 10:15-11:47 arasında boşlukta kaldıktan sonra Yengeç burcuna geçiş yapacak. Günün stresli tesiri akşam saatlerine kadar düşüyor. Saat 22:49’da Ay-Güneş altmışlığı devreye girse de saat 23:24’te haftanın en kritik açısı Venüs-Neptün karşıtı devrede. Bu açı özellikle düş kırıklıkları ve beklentilerin karşılanmaması ile ilgilidir. İlişkiler konusunda ani ve net kararlar vermemekte fayda vardır. Aşırı ve temeli olmayan beklentiler düş kırıklığı ile sonuçlanabileceği için gerçekçi olmak önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Haremde parlak gözlü kadınlar mutlu bir şekilde gülüyor.” Bu sembol kişinin kısıtlama altında olduğu halde mutlu hissettiğine vurgu yapar. Görünmez duvarlar vardır ancak kişi bu duvarlarla yüzleşmeyi reddetmektedir. Ruhun gelişmesi ve özgürleşmesi için zamana ihtiyaç vardır. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.


Perşembe – 29.08.2024: Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor, Merkür de durağan konumda. Retro bitişi için son 1 gün. :) Bugün ev, aile, huzur ve nostalji ekseninde daha sakin ve içe dönük bir tesir yaratmak ruhumuza iyi gelebilir. Saat 16:22’de haftanın en iyicil ve önemli transiti başlıyor, Venüs yönettiği Terazi burcuna geçiş yapıyor. Öncelikle Venüs bu burçta yönetici ve kuvvetli durumdadır. Estetik, güzellik, kişisel bakım, çevreyi güzelleştirme sembolüdür. İkili ilişkilerde sertlik, gerilim, iniş çıkışlar pek hoş karşılanmaz, atar gider nispet ve agresyon ters teper. İnsanların içindeki huzur ve uyum ihtiyacı daha baskın bir şekilde ortaya çıkar. Venüs Terazi dönemleri ilişkilerdeki sorunları çözmek adına ideal zamanlardır. Kişisel bakım, estetik, imaj değişikliği gibi konular için de çok ideal bir transittir. Venüs Terazi transitinin gölgesi sürekli kötü polis olmaktan korkmak, huzursuzluk çıkacak korkusu ile her şeye uyumlanmak, kişinin o şekilde düşünmese dahi sırf ağzının tadı kaçmasın diye onaylamadığı bir görüşü kabul edip susması gibi yan etkilerdir. Bu tür bastırılmış davranışlardan sonradan daha yoğun patlayabilir veya ileride daha sıkıntı yaratacak olaylar zincirlerini oluşturabilir. Bu yüzden uyumlu olalım derken dilsiz olmaktan kaçınmak önemlidir. Venüs bu burçta 23 Eylül 2024’e kadar kalacak. Saat 17:31’de haftanın en tutkulu açısı Venüs-Plüton üçgeni de kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı duyguları güçlendiren, tutkuyu ve bağlılığı arttıran nitelikte bir yapı. Sevdiklerimize sahip çıkabilir, daha fazla kenetlenebiliriz. Tutku duyduğumuz bir işe kendimizi adamamız ve bu konuya tüm gücümüzle odaklanmamız da mümkündür. Yeni aşklar doğabilir, var olan ilişkilerde alevlenme ve güçlenme görülebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Haremde parlak gözlü kadınlar mutlu bir şekilde gülüyor.” Önceki günün sembolünün etkisi devam etmektedir. Bu sembol kişinin kısıtlama altında olduğu halde mutlu hissettiğine vurgu yapar. Görünmez duvarlar vardır ancak kişi bu duvarlarla yüzleşmeyi reddetmektedir. Ruhun gelişmesi ve özgürleşmesi için zamana ihtiyaç vardır. Ay Fazı: Son Dördün.


Cuma – 30.08.2024: Zafer Bayramımız kutlu olsun! Ayrıca saat 00:14’te Merkür retrosu sona eriyor, o da kutlu olsun! Güzel bir güne denk gelmiş ve anlamlı olmuş. :) Merkür’ün ileri harekete geçişiyle iletişim, düşünce akışı ve eylem düzleminde karmaşa yavaş yavaş son bulacak. Geçmiş odağından çıkarak ileriye bakmaya başlayacağız. Yaz boyunca biriktirip planladıklarımızı artık somut hale getirme ve kendimizi en iyi versiyonumuzla ortaya koyma zamanı geldi. Özellikle bir sonraki hafta Başak burcunda yeniay etkisiyle daha da güçlü hissedeceğiz. Saat 05:16’da yeniaydan önceki son aşamaya Balzamik Ay fazına geçeceğiz. Günün en verimli zamanları Ay-Uranüs altmışlığının etkin olduğu saat 12:53-16:53 arası. Önemli işlerinizi bu aralığa denk getirebilirsiniz. Ay saat 18:14’te Neptün ile üçgen açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve saat 18:15-20:10 arasında boşlukta. Bu aralığı da pas geçmek, rutin ve önceden başlamış konuları ele almakta fayda var. Ay saat 20:11’de Aslan burcuna geçiş yapıyor. Saat 20:13-23:10 arasında Ay, Venüs ve Plüton’la görünüm içinde olacağı için pek tutkulu, biraz patlamalı ve enerjisi yüksek saatlere giriş yapacağız. Günün Sabian sembolü “Beş yaşındaki aristokrat kız ilk dans dersini alıyor.” Bu sembol bireysel yeteneklerin erken yaşta ortaya çıkması ile ilgilidir. Gelişim geleneksel yöntemler uygulandığı takdirde artacaktır. Öz disiplin ve odak oluşturmak için doğru bir zamandır. Doğal yetenek erken yaşta işlenirse çiçeklenir ve güzellikler yaratır. Ay Fazı: Balzamik Ay.


Cumartesi – 31.08.2024: Herkese iyi hafta sonları! Haftanın en olaysız ve sakin günündeyiz. Ay Aslan burcunda, Merkür de malum ileri hareketine başladı. Her anlamda gezme tozma, kişisel bakım ve eğlence için harika bir gün. Özellikle sabah saatlerinde günün ilk yarısında Ay, transit Ay Düğümleriyle olumlu görünüm içinde olduğu için en keyifli etkiler bu aralıkta, en çok da 07:25-11:25 arasında. Balzamik Ay fazında da olduğumuz için yenilenme, arınma ve güçlenme adına ruhsal pratikler ve şifa çalışmaları uygulamak için de harika bir gün. Saat 18:18’de Uranüs durağan konuma geçiyor ve 2 Eylül saat 18:18’e kadar bu konumda kalacak. Uranüs durağan konum ve retro pozisyonları bireysel bazda ancak kişinin haritası özel bir tesir alıyorsa anlamlıdır. Ancak makro etkilere bakarsak devrim-karşı devrim, etki-tepki dinamiklerinin en yoğun şekilde deneyimleneceği dönemlere adım atıyoruz. Günün Sabian sembolü “Modern dışavurumcu ressam garip bir resim çiziyor.” Bu sembol bize anlamlı olan her şeyin başkalarında aynı oranda anlamlı gelmeme ihtimalini hatırlatır. Bazen ruhsal mesajlar karışık, odaksız ve bazen o an için anlamsız da olabilir. Yaratıcılık zaman zaman kontrolsüzce dışarı çıkabilir. Ay Fazı: Balzamik Ay.


Pazar – 01.09.2024: Yeni bir aya adım atıyoruz. Eylül çok hareketli ve ilginç bir ay olacak. Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 07:09-11:09 arasında Ay-Jüpiter altmışlığı devrede. Tüm önemli ve keyifli aktiviteleri bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Önemli görüşme, başvuru ve işlemler için Ay-Merkür kavuşumunun etkin olduğu saat 13:36-17:36 arasını değerlendirebilirsiniz. Ayrıca önemli ve çarpıcı haberler de almanız mümkün… Merkür ileri harekete geçtiği ilk dönem bir anda gündem değişir, hatta gölgede kalan konular yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar. Saat 15:51-17:51 arasında Ay-Chiron üçgeni etkin, bu aralık ruhsal pratikler ve şifa çalışmaları için çok uygun. Günün Sabian sembolü “İki kafalı adam her şeyin ötesine bakıyor.” Bu sembol yaşamda olan bitene aşırı duyarlılık geliştirmenin getireceği aşırı yorgunluğa vurgu yapar. Kavrama gücü en yüksektedir, bilinç iç ve dış alemler arasında seyahat edebilir. Ruhsal güçler en üst potansiyelde kullanılabilir haldedir, ancak kişi bu gücün kullanımını dengelemeli, fiziksel ve zihinsel sağlığını ön plana almalıdır. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,


 



 

Comments


bottom of page